Міжнародні експерти вже приступили до розслідування причин аварії "Боїнга"

Сьогодні до Харкова прибули міжнародні експерти для вивчення причин аварії малазійського лайнера «Боїнг-777» на Донеччині

Як повідомляє  Еспресо.TV, про це сьогодні на брифінгу в антикризовому центрі заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Президентський літак приземлився в Харкові о 10 годин ранку, на його борту був 31 міжнародний експерт", - заявив Яценюк.

За його даними, зокрема, у складі делегації 23 представника Нідерландів, по два – з Німеччини та США, один експерт з Великобританії, три представника австралійського посольства.

«Вони (експерти, - ред.) постараються потрапити на місце трагедії. Треба створити гуманітарний коридор», - сказав прем’єр.

Водночас, прес-служба президента України інформує, що група міжнародних експертів вже розпочала роботу з вивчення обставин трагедії літака «Малазійських авіаліній».

«Президент Петро Порошенко розпорядився надати у розпорядження міжнародних експертів президентський літак, і зранку у понеділок 14 спеціалістів прибули до Харкова, що дозволило їм без зволікань приступити до роботи. Також до Харкова вилетів спецлітак від Королівства Нідерланди з гуманітарною місією (на борту спеціальне обладнання та труни) і 7 відповідними експертами», - поінформували в прес-службі.

Експерти розглянули та обговорили фотоматеріали, які були надіслані електронною поштою. За результатами аналізу комісії було рекомендовано звернути увагу на конкретні деталі літака, виконати панорамне фотографування окремих частин повітряного судна.

Фахівці, які працюють на місці події, у першій половині дня детально оглянули та задокументували уламки центроплана. Потім вони зосередились на огляді уламків кабіни пілотів.