Обама закликав Путіна змусити бойовиків допустити міжнародних експертів до місця катастрофи "Боїнга-777"

Президент США Барак Обама закликав Росію зупинити проросійських сепаратистів і змусити їх допустити міжнародних експертів до місця катастрофи "Боїнга-777" у Донецькій області

Про це він заявив під час сьогоднішнього виступу у Вашингтоні щодо ситуації в Україні, передає Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

«Росія і, зокрема, президент Путін несуть пряму відповідальність за те, щоб змусити їх (сепаратистів) співпрацювати з розслідуванням. Це найменше, що вони можуть зробити», – зазначив Обама.

При цьому, президент США наголосив, що бойовики і російська сторона несуть відповідальність за катастрофу «Боїнга-777».

«Це все викликає питання, що саме вони намагаються приховати?», – сказав Обама.

Щодо майбутніх наслідків для Росії, то Барак Обама не дав чіткої відповіді щодо цього, зазначивши лише, що «плата за російську поведінку буде лише зростатиме».

Нагадаємо, 17 липня літак Боїнг-777 малазійських авіаліній збили терористи в районі міста Торез Донецької області, загинуло 298 людей, з них 80 дітей. 

Сьогодні віце-прем'єр Володимир Гройсман заявив, що рятувальники завершили пошук тіл на місці аварії малайзійського лайнера в Донецькій області, зібравши 282 тіла і 87 фрагментів. Всі тіла були завантажені в два спеціальних поїзда-рефрижератора, відправлення яких очікується після 19:00 у понеділок.