Порошенко: Розслідування катастрофи "Боїнга" проведуть у Нідерландах

Розслідування обставин катастрофи малазійського «Боїнга-777» у Донецькій області, в результаті якого загинули близько 300 осіб, проводитиметься на території Нідерландів

Про це заявив президент України Петро Порошенко після покладання квітів у пам'ять про загиблих біля Посольства Нідерландів в Києві, пише Еспресо.TV. з посиланням на «УНІАН».

 «Я вчора після розмови з прем'єром Нідерландів дав доручення керівнику слідчої комісії віце-прем'єр-міністру Гройсману, міністру закордонних справ забезпечити негайне повернення тел додому і проведення слідчих дій комісією під керівництвом ІКАО на території Нідерландів», - сказав Порошенко.

Водночас, у прес-службі глави держави зазначили, що Україна та Нідерланди домовились координувати дії не лише в розслідуванні трагедії, але й у притягненні всіх винних у злочині до відповідальності. «Ми отримали запевнення, що Нідерланди нададуть максимальне сприяння діяльності слідчої комісії», - сказав президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська влада запропонувала Нідерландам взяти під контроль хід розслідування катастрофи малайзійського літака.