Україна має докази, що терористи збили "Боїнг-777" зі зброї, отриманої з Росії, - Порошенко

Президент України Петро Порошенко зустрівся зі спеціальним представником прем’єр-міністра Австралії з розслідування катастрофи рейсу МН 17 Алланом Грантом Хьюстоном

Про це повідомили у прес-службі глави держави, передає Еспресо.TV.

За словами президента, найбільшим злочином, який вчинили терористи зі зброї, отриманої з Росії, є аварія літака «Малайзійських авіаліній».

Порошенко запевнив у свої готовності сприяти максимально прозорому розслідуванню обставин трагедії.

Глава держави заявив, що Україна має докази, які дають відповідь на питання – коли, де і як це трапилось. Спецслужби України готові надати всі матеріали міжнародній експертній комісії, яка проводить розслідування обставин трагедії з літаком, наголосили у прес-службі.

Водночас, спеціальний представник Прем’єр-міністра Австралії зазначив, що прибув в Україну для того, щоб максимально сприяти у проведенні прозорого розслідування, подоланні наслідків трагедії та проведенні ідентифікації тих, хто загинув. «Ситуація з тілами дуже проблемна, але ми дякуємо вам за всі зусилля для того, щоб її розв’язати», - зазначив Хьюстон.

Він також наголосив на важливості забезпечення доступу експертів до місця падіння літака. «Дякую за підтримку, яку ми отримали. Все, що стосується співпраці з людьми на місцях, є надзвичайно ефективним», - зазначив він.  

Нагадаємо, 17 липня літак Боїнг-777 малазійських авіаліній збили терористи в районі міста Торез Донецької області, загинуло 298 людей, з них 80 дітей. 

Сьогодні віце-прем'єр Володимир Гройсман заявив, що рятувальники завершили пошук тіл на місці аварії малайзійського лайнера в Донецькій області, зібравши 282 тіла і 87 фрагментів. Всі тіла були завантажені в два спеціальних поїзда-рефрижератора, відправлення яких очікується після 19:00 у понеділок.