Якщо рекомендації Глаз’єва будуть запроваджені, на Росію чекає дефолт, - банкір

Банкір Олександр Савченко розповів, що може чекати на економіку Росії у разі запровадження третього рівня санкцій і виконання плану-порятунку від Глаз’єва

Своїми думками він поідлився у ефірі Еспресо.TV

"2,5 рівень санкцій США веде до того, що йдуть обмеження на реальний сектор економіки. Обмеження стосуються не їх функціонування, нажаль, а розвитку. Це веде десь до втрати Росією 1% ВВП і приведе до 0% зростання цього року, а наступного до -1,5%", - сказав він. 

Експерт застеріг від необдуманих кроків, які у разі запровадження третього рівня санкцій пропонує ввести радник президента Сергій Глаз'єв. 

"У Росії зрозуміли, якщо наступить третій рівень санкції – то дефолт Росії на наступний день настає, а колапс і розпад економіки – місяць-півтора. І вона почала готувати вихід з цього. Глаз’єв вже божевільні шляхи підготував: він пропонує продати всі бонди членів-країн, які підтримують санкції, не повертати кредити. Це буде дефолт, якщо не на наступний день, то на наступний тиждень, якщо рекомендації Глаз’єва будуть запроваджені", - підкреслив він.