За враженнями - в самий «смачний» музей Одеси

Одеса - місто, з якого туристи відвозять найколоритніші цитати, щасливі посмішки і сонячні враження. Південна Пальміра не дає нудьгувати гостям, щороку даруючи їм все нові сюрпризи і пам'ятки

У цьому сезоні самою «смачною» новою «перлиною» Одеси став Музей коньячного справи Шустова на Мельницької, 13. 

Музей Шустова - рай для закоханих в коньяк, створений за законами сучасної культури експозиції. Це дійсно знакове для міста місце абсолютно не відповідає буденному уявленню про напівпорожні музейні зали з бабусями-доглядачками. Тут гостей чекають дизайнерські інтер'єри, витончена автентичність коньячних підвалів, авторська подача колекції артефактів, європейський рівень обслуговування і незабутні смакові враження. 

Вже у фойє музею можна сповна відчути унікальність цього місця: всю стелю великого залу охоплює люстра-хвиля з 20 тисяч шустовських пляшок у формі дзвону. Музейні зали підкорюють масштабами, колекцією і атмосферою. Відтворена за кресленнями і фотографіями 1912 повнорозмірна одеська конка - з першою рекламою коньяку «Шустов» - наче готова негайно вирушити в дорогу по сучасним одеським вулицям. Серед особливо цінних експонатів - оригінал шарантского аламбика, перегінного куба з мідною «лебединою шиєю» для дистиляції спирту з французького департаменту Шаранта. 

За відгуками туристів в міжнародному гіді для мандрівників TripAdvisor, сьогодні Музей коньячної справи Шустова входить до десятки головних визначних пам'яток Одеси, обов'язкових для відвідування. 
 
Здійснити віртуальний тур по Музею коньячної справи Шустова можна за посиланням www.shustov.com / museum-views. 
 
З останніми новинами Музею коньячної справи Шустова можна ознайомитися в соцмережі Facebook за посиланням www.facebook.com / Shustov.Cognac.Museum. 

Музей Шустова знаходиться в справжніх коньячних підвалах в історичному серці Одеси - на глибині п'яти метрів! 


Незабутнє видовище - ексклюзивна люстра з 20 тисяч коньячних пляшок. Іскриста стеля нагадує піну морської хвилі. 


Всі експонати відкриті для особистого дослідження. Наприклад, відтворена за кресленнями 1912 модель конки, яка курсувала по одеських вулицях з рекламою шустовского коньяку. 
 

Такі мідні шарантські аламбики для спиртокуріння використовуються для виробництва коньячних спиртів в кращих коньячних будинках Франції і на Одеському коньячному заводі. 

 Екскурсія по Музею Шустова закінчується професійною дегустацією кращих марочних і ординарних шустовських коньяків. Дегустаційний зал - неймовірно красиве місце, головний секрет якого полягає в розслаблюючій ароматерапії.