Британія погодилася провести експертизу "чорних скриньок" із малайзійського "Боїнга"

Розшифровування бортових самописців малайзійського "Боїнга-777", який був збитий на сході України, відбудеться у Великій Британії

Про це заявив британський прем'єр-міністр Девід Кемерон у вівторок, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна"

"Ми відповіли згодою на запит Нідерландів передати на розшифровку експертам у Фарнборо "чорні скриньки" рейсу MH17 для проведення згодом міжнародного розслідування", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сторінці Кемерона в соціальній мережі "Твіттер". 

Британські урядові експерти "впевнені в можливості розшифровки даних бортових самописців малайзійського Боїнга, що впав в Україні, у межах 24 годин - залежно від їхнього стану".

Про це у вівторок повідомив офіційний представник міністерства транспорту Великобританії, який заямається розслідуванням авіаційних інцидентів, пише ИТАР-ТАСС

Разом з тим, в Мінтрансі королівства поки не уточнюють, коли може початися дана процедура. "Ми поки не знаємо, коли наші експерти отримають"чорні скриньки", - зазначив співрозмовник агентства. 

Раніше Нідерланди, де під керівництвом ІКАО буде проводитися розслідування обставин катастрофи малазійського авіалайнера, направили британській стороні запит про передачу бортових самописців літака в бюро розслідування Великої Британії для розшифровки.