Аваков: МВС відкрило кримінальне провадження стосовно російського міністра оборони

Головне слідче управління МВС України відкрило кримінальне провадження щодо міністра оборони Росії Сергія Шойгу, зокрема, за підтримку терористів

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає Еспресо.TV.

"Сприяння бандитам карається! До дияволу делікатність. Треба називати речі своїми іменами - організатори військової допомоги бандитам, спонсори терористів в Україні - злочинці. Цей факт має намір довести слідство. Ніякої делікатності - тільки воля українського народу, невідворотне відплата і закон!", - пише він.

"Головне слідче управління МВС України відкрило кримінальне провадження щодо громадян Російської Федерації Шойгу С.К. і Малофєєва К.В. за ознаками вчинення кримінального правопорушення. Передбаченого ч. 3, 5 ст. 27, ч.5 ст. 260 Кримінального Кодексу України. Інформацію про порушення кримінального провадження внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12014000000000290", - зазначив Аваков.

Зазначимо, що в Костянтина Малафеєва, російського бізнесмена, раніше працював консультантом з піару нинішній так званий "прем'єр-міністр" терористичної організації "ДНР" - Олександр Бородай.

Нагадаємо, що раніше офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін заявив, що глава МВС України Арсен Аваков і губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський оголошені в міжнародний розшук в рамках кримінальної справи про застосування заборонених засобів і методів ведення війни, відкритої в Росії.