Під обстріл потрапив Авдіївський коксохімічний завод Ріната Ахметова

В ніч з понеділка на вівторок був обстрілян "Авдіївський коксохімічний завод" в Авдіївці Донецької області, на ньому зайнялась пожежа

Найбільший в Європі "Авдіївський коксохімічний завод" палав сьогодні в ночі в місті Авдіївка поблизу Донецька, повідомляють очевидці, передає Еспресо.TV.
Свідки поки не наважуються говорити про екологічні наслідки обстрілу, проте скаржаться на вкрай неприємний запах.
Генеральний директор ПАТ ММК ім. Ілліча Юрій Зінченко на своїй сторінці в Фейсбуку повідомив, що ввечері в понеділок, 21 липня, завод в Авдіївці обстрілювали. "Під артобстрілом Авдіївський коксохімічний завод. Вже зараз розуміємо що руйнування серйозні. Обстріл триває. Поставки коксу обмежені. Зараз віялових способом будемо зупиняти доменні печі. Вранці зрозуміємо що далі. Це вже серйозно", - написав він. 
Згодом Зінченко додав, що ситуація на Авдіївського коксохіму стабілізувалася, завод працює, але йому потрібно як мінімум 1-2 діб, щоб впорається з руйнуваннями і повернутися в нормальний ритм. У перебігу цього часу доменний цех ММКИ працюватиме на знижених навантаженнях. 

Раніше у ЗМІ повідомлялося, що бойовики захопили Авдіївський коксохім, але Керівництво Метінвесту Ріната Ахметова заявляло, що підприємство ніхто не захоплював, і завод працює в штатному режимі.