Тернопільська міськрада постановила відокремлювати в магазинах російські товари

Віднедавна у Тернополі товари російського виробництва відкладають на окремі полиці та маркують під ними цінники триколором

Таке рішення прийняла міська рада Тернополя, повідомляє ТСН.

Поки що у тернопільських крамницях товари за виробниками не сортують, однак у деяких російські вже мають позначки на цінниках. «Ми в своєму магазині дали можливість нашим покупцям право вибору, чи хочуть вони купувати товари російського виробництва, чи ні. Це вже вирішувати їм», - зазначила завідувачка магазину Марія Рикун.

До таких заходів вдалися ще з часу вторгнення Росії у Крим. За словами продавців магазину, у такий спосіб вирішили дати покупцям вибір - купувати чи бойкотувати цю продукцію. Покупці задоволені такою новацією, бо не завжди можуть роздивитися дрібний штрих-код на товарі.

«Не всі дивляться на виробника, просто беруть те, що по ціні їм підходить, чи просто, що дешевше. А якщо будуть бачити вже, що то російський продукт, то я думаю, просто не будуть купувати», - каже жителька Тернополя Руслана Барановська.

За виконанням постанови міської ради стежитиме муніципальна міліція.

Наразі менеджери супермаркетів уже вивчають зміни у продажу російських товарів, для того щоб з’ясувати, чи варто взагалі в майбутньому їх закуповувати.

До аналогічний дій вдалися і на Івано-Франківщині. Загалом кампанія з бойкотування російських товарів розпочалася в Україні з березня, коли Росія анексувала Крим.