Аналіз вмісту "чорних ящиків" збитого "​​Боїнга-777" займе кілька тижнів

На аналіз бортових самописців малайзіского лайнера, що зазнав аварії на сході України, у експертів може піти кілька тижнів

Про це йдеться в прес-релізі Нідерландського ради з безпеки, опублікованому на сайті організації, передає Еспресо.TV.

"Аналіз вмісту" чорних скриньок "може зайняти кілька тижнів", - сказали в НСБ. 

При цьому уточнюється, що в ході процедури розшифровки експерти не виявили ознак зовнішнього впливу на мовний самописець авіалайнера. 

"Ніяких доказів або ознак маніпуляцій над розміщеним в кабіні пілотів мовним самописцем виявлено не було", - сказано в прес-релізі. 

Дані з мовного самописця були успішно завантажені і містили достовірну інформацію. Експерти найближчим часом приступлять до аналізу даних, результати дослідження будуть включені в розслідування, уточнили в організації. 

Очікується, що в четвер міжнародні фахівці почнуть розшифровку параметричних даних. У разі отримання важливої ​​інформації дані з обох "чорних ящиків» будуть поєднані, відзначили в НСБ. 

НСБ - незалежна організація, що діє під юрисдикцією Нідерландів. Вона здійснює діяльність з виявлення й аналізу причин трагедій з цілої низки напрямів, зокрема, в авіаційній сфері. Штаб-квартира НСБ знаходиться в Гаазі. На даний момент організацію очолює Тійябе Джоустра. 

Нагадаємо, що 17 липня в Донецькій області із зенітної установки був збитий пасажирський літак Boeing 777 "Малайзійських авіаліній". В результаті трагедії загинули 298 чоловік.