Аргентина опинилась під загрозою дефолту

Американський суддя, що веде справу про боргову суперечку Аргентини, відмовився виконати прохання аргентинського уряду про дозвіл Буенос-Айресу провести платежі за реструктуризованими борговими зобов'язаннями

Раніше американський суд анулював платіж, який Аргентина провела в рахунок погашення своєї реструктурованої заборгованості, повідомляє РИА "Новости".

Суд ухвалив, що країна повинна була, перш за все, почати переговори з кредиторами, які не погодилися на реструктуризацію боргу, а з рештою домовитися про перенесення термінів платежів. Як наслідок, якщо Аргентина до кінця липня не домовиться про виплати з кредиторами, які не погодилися на реструктуризацію боргу, країні загрожує дефолт за борговими зобов'язаннями.

Суддя Гріеса, відмовившись прийняти забезпечувальні заходи, заявив, що це "не є обов'язковою" умовою для того, щоб країна досягла угоди з тими кредиторами, хто володіє нереструктуризованої заборгованістю країни.

Верховний суд США зобов'язав Аргентину виплатити $ 1,33 млрд власникам цінних паперів, які не погодилися з умовами запропонованої реструктуризації за держоблігаціями країни. Буенос-Айресу вдалося реструктурувати 93% своїх боргових зобов'язань, проте власники 7% боргу, не погодившись з аргентинськими пропозиціями, ініціювали судовий розгляд, зажадавши оплати в повному обсязі.