Британську королеву Єлизавету II оштрафують на $ 140 тис. за допінг її кобили

Штраф $ 140 тис. загрожує британській королеві Єлизаветі II як власнику кобили Естімейт, яка брала участь у перегонах і в організмі якої виявили заборонений препарат - наркотик морфій

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням "ИТАР-ТАСС".

"Все говорить про те, що королева буде оштрафована. Проте кобила не буде дискваліфікована. Естімейт візьме участь у перегонах наступного тижня", - каже фахівець Британського управління перегонів (БУП) Джонатан Саммерс.

Настільки м'яке рішення прийнято у зв'язку з тим, що керівництвом БУП отримані від Букінгемського палацу спеціальні запевнення в тому, що морфій міг опинитися в організмі коня "випадково", в результаті "зараженого корму". 

За словами королівського конюха Джона Уоррена, морфій, мабуть, потрапив в організм тварини з кормом. Зараз зв'язуються з фірмою-постачальником для з'ясування, яким чином цей продукт міг потрапити в корм. 

Букінгемський палац також повідомив, що "королева поінформована про те, що трапилося". 

Чотирирічна кобила Естімейт є "зіркою" королівських стаєнь. У минулому 2013 вона принесла Єлизаветі II найбільший в її колекції приз - Королівських перегонів Аскоту. Нинішнього року на цих змаганнях вона фінішувала другою. 

Морфій, який іноді незаконно використовується і для лікування, і для допінгу коней, заборонений Британським управлінням перегонів.

Стайні, які дають коням наркотики та інші заборонені хімічні препарати, караються адміністративно і фінансово. У низці випадків приймається рішення про дискваліфікацію.