Гарячу воду киянам можуть включити лише в жовтні

Через борги та економію газу "Київенерго" не може в повному обсязі надавати послугу

Десята частина киян вже змушена гріти воду в каструлях Десята частина Києва – близько півтори тисячі будинків у різних районах - нині залишається без гарячої води. "Київенерго" припинив надавати послугу, бо має 1,7 млрд грн боргу за газ перед "Нафтогазом", а також уряд наказав усім підприємствам України скоротити споживання блакитного палива на третину.

Тож у квартирах багатьох киян гаряча вода після планових ремонтів так і не потекла з кранів.

І від гарячої води продовжують відключати будинки, пишуть "Вести".

"Щасливчикам", яким її не відключать, можуть суттєво знизити температуру води. Влада говорить, що наполягатимуть на подачі гарячої води всім без винятку городянам на зустрічі з керівництвом "Київенерго" вже сьогодні, але згодні на зниження температури води при перерахунку тарифів на неї.

Нагадаємо, вартість гарячої води для киян із липня зросла в півтора разу. Експерти радять запасатися бойлерами для підігріву води, які коштують від 1,3 тис. грн. Але водночас можуть виникнути проблеми з електросистемами через масове перенавантаження. Задля економії тепла у столиці придумали перенести осінні канікули на тиждень-два раніше у залежності від погоди.

Варто зазначити, що "Київенерго" належить мільярдеру Рінату Ахметову.