ГПУ проводить досудове розслідування щодо осіб, причетних до незаконного звільнення Лозінського

Генеральна прокуратура проводить досудове розслідування стосовно осіб, причетних до незаконного звільнення Віктора Лозінського

Про це повідомили у прес-службі ГПУ, передає Еспресо.TV

ГПУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами постановлення суддею Бориспільського міськрайсуду завідомо неправосудної ухвали (ч. 2 ст. 375 КК України), неналежного виконання службовими особами Бориспільської виправної колонії № 119 Управління ДПтСУ в м. Києві та Київській області своїх службових обов’язків (ч. 1 ст. 367 КК України), а також неналежного виконання службових обов’язків працівниками Бориспільської міжрайонної прокуратури та прокуратури Київської області (ч. 1 ст. 367 КК України)

Дії вказаних осіб призвели до неправомірного звільнення від подальшого відбування покарання засудженого Лозінського.

За результатами розслідування кримінального провадження судді Бориспільського міськрайсуду, який постановив вищевказану завідомо неправосудну ухвалу, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 375 КК України. Наразі вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу, а також відсторонення від займаної посади голови Бориспільського міськрайсуду та виконання обов’язків судді.

Досудове розслідування у вказаному провадженні триває.

4 червня Бориспільський районний суд виніс рішення про звільнення Лозінського від відбування покарання у зв'язку з хворобою.