Меркель виступає за негайні рішення про санкції щодо Росії

Канцлер Німеччини Ангела Меркель наполягає на швидкому ухваленні Євросоюзом рішень щодо запровадження економічних санкцій проти Росії

Про це заявив у середу заступник речника німецького уряду Георг Штрайтер, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

«Єврокомісія до четверга має представити пропозиції щодо обмеження доступу до ринку капіталів, а також обмежень у галузі озброєнь, товарів, які можна використовувати як з мирною, так і з військовою метою, та чутливих технологій, у тому числі в енергетичному секторі. У цьому зв'язку федеральний канцлер вважає за необхідне швидке ухвалення рішень», - сказав він.

Як підкреслив речник, глава німецького уряду підтримує ухвалені минулого вівторка рішення Ради ЄС із закордонних справ, які передбачають застосування проти Росії «суттєвого пакету санкцій», якщо Москва не сприятиме розслідуванню катастрофи малайзійського літака і врегулюванню ситуації на сході України. «Для цього у разі потреби Європейська Рада готова зібратися на позачергове засідання», - додав Штрайтер.

Крім того, офіційний Берлін наполягає на прискоренні втілення у життя рішень Європейської Ради від 16 липня, які передбачають поширення обмежувальних заходів на російські підприємства.

Нагадаємо, раніше Меркель вкотре закликала президента РФ Володимира Путіна прибрати бойовиків з місця катастрофи "Боїнга".