Нашим десантникам на кордоні потрібна допомога та рішучі дії, - волонтер

Волонтер організації "Крила Фенікса" Юрій Бірюков розповів, чого потребують українські військові на лінії кордону вздовж населених пунктів Амвросіївка-Маринівка-Довжанський-Червонопартизанськ

"Починаючи з 16 липня доставка туди провіанту, припасів вкрай ускладнена. Не було б оточення - вивозили б поранених без проблем ", - розповів він у ефірі Еспресо.TV

"Ми витягли звідти найбільш постраждалих - це гуманітарна місія. Моральний стан - там надзвичайно скрутний, їм терміново потрібна підмога всім (особовим складом, бронетехнікою). У них з'явився відчуття, що про них там забули. Я сподіваюся, що моя присутність там, наші постійні переговори по рації, дали їм відчуття, що їх там не забули. Потрібна допомога та рішучі дії, по карті видно, що всі удари наші зосереджені з півночі і відповідно маса цієї мразі стікається на південь і тиск на вузеньку смужку наших десантників посилюється", - підкреслив волонтер. 

Як повідомляло Еспресо.TV,  бійці миколаївської десантної бригади прорвали кільце терористів в Луганській області і вивезли тяжкопоранених в тил.

Пізніше Юрій Бірюков розповів подробиці прориву 79-ї бригади з оточення терористів.

Нагадаємо, силовики продовжують активний наступ у зоні АТО. Найбільш складною обстановка зберігається в районі обласних центрів Донецьк та Луганськ, міста Краснодон та в прикордонній зоні.