Росія вимагає компенсувати їй лікування українських військових

Ростовська область Росії передасть сьогодні 18 поранених військовослужбовців прикордонних військ і Національної гвардії офіційним представникам України

Про це йдеться в повідомленні уряду області, передає Еспресо.TV

Уточнюється, що всі процедурні питання вже вирішені, в середу ввечері в Ростов-на-Дону прибуде військово-транспортний літак Збройних сил України, який забере на борт 18 поранених і тіло одного загиблого українського воїна. 

"Чотири тяжкопоранених українських прикордонники в даний час нетранспортабельні і залишаються для продовження лікування в медичних установах донського регіону", - сказано в повідомленні. 

Наголошується, що раніше через КПП "Весело-Вознесенка" в Матвієво-Курганському районі Ростовської області України були передані два поранених військовослужбовці і тіло одного загиблого. 

Напередодні в Раді національної безпеки України заявили, що Російська Федерація перешкоджає передачі поранених і загиблих військовослужбовців, які в ніч з 15 на 16 липня перейшли російсько-український кордон в районі КПП "Гуково" і звернулися за медичною допомогою до російським прикордонникам. 

Влада Ростовської області спростовують це звинувачення. 

"Нам нема чого перешкоджати поверненню на батьківщину українських військовослужбовців, більше того, це в наших інтересах, оскільки щоденне перебування, харчування та лікування поранених бійців обходиться обласної скарбниці в чималі суми. Ми дуже сподіваємося, що українська сторона зможе компенсувати уряду Ростовської області фінансові витрати, які понесла обласна скарбниця під час лікування і проведення складних операцій військовослужбовцям України", - заявив заступник губернатора Ростовської області Вадим Артемов.