У Львові американець представив світлові інсталяції, створені рухом листя від вітру

Американський митець Юджин Бак презентував роботи, створені їм у співавторстві з природою

У львівській галереї «Дзиґа» відкрилася виставка Юджина Бака, повідомляє Gazeta.ua.

Свої роботи мандрівник та митець, що займається абстрактним живописом, ленд-артом та кураторською діяльністю, у Львові представляє вже втретє.

Фото: Gazeta.ua

Свої абстрактні малюнки Юджин Бак робить на основі та за допомогою природи: у більшості картин використано рух листя від вітру, мазки зроблені художником підсвідомо.

Фото: Gazeta.ua

Світлові інсталяції – це розмальований і підсвічений білий папір із сенсорними датчиками. 

Фото: Gazeta.ua

«Ми лишаємо відбиток себе у всьому, що робимо, і відтак цей відбиток стає чимось спільним для багатьох сутностей. Також наша ідентичність має спільні риси з іншими ідентичностями. Вона включає в себе культуру і релігію, локальне і глобальне. Все це – наше підсвідоме. Воно майже або й зовсім не вимагає зусиль для вираження, бо є частиною нашої природи. Ця виставка готувалася дуже довго - галерея була тиждень зачинена. Юджину було дуже важко знайти необхідні сенсорні датчики, електричні прибори», - розповідає куратор виставки Влодко Кауфман.

Фото: Gazeta.ua

Наразі Юджин Бак проживає в Україні. Мистецьку освіту він здобув у чотирьох навчальних закладах: Санкт-Петербурзькому державному академічному інституті живопису, скульптури та архітектури імені І. Ю. Рєпіна, у Темпльському університеті, Філадельфія, штат Пенсільванія, у Школі візуальних мистецтв, Нью-Йорк, США та у Школі мистецтв і дизайну Джона Рінглінга, Сарасота, штат Флорида.

Фото: Gazeta.ua

Виставка світлових інсталяцій триватиме до 2 серпня.