У Німеччині просять ФІФА позбавити Росію ЧС-2018

На думку заступника голови фракції ХДС/ХСС в бундестазі Міхаеля Фукса, перенесення чемпіонату світу з футболу в іншу країну може виявитися навіть дієвіше, ніж розширення економічних санкцій

За його словами, торгові обмеження можуть бути неефективними, враховуючи проникність російського кордону, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Deutsche Welle

"Країна, яка не може гарантувати навіть права транзитного прольоту літаків над своєю територією, не повинна організовувати чемпіонат", - каже Фукс. 

Він додав, що ЧС-2018 могли б "без проблем" прийняти Німеччина, Франція та Італія, що мають достатню кількість відповідних стадіонів.

Підтримав цю ідею і експерта фракції ХДС / ХСС у бундестазі з внутрішньополітичних справ Штефан Майєр. Він вважає, якщо президент Росії не припинить нагнітати конфлікт на Україні, тема позбавлення права на проведення ЧС-2018 "більше не повинна бути табу".

"Недостойним" господарем чемпіонату вважає Путіна і депутат німецького бундестагу від партії "зелених" Марілуїзе Бек.

"Надання Росії права на проведення ЧС-2018 було спірним ще до того, як спалахнув конфлікт в Україні, оскільки Кремль протягом багатьох років обмежує громадянські права в країні", - каже Бек.

Як уже повідомлялося, наразі триває розслідування з приводу вибору країн, які приймуть чемпіонати світу з футболу в 2018 і 2022 році, результати якого оприлюднять восени 2014-го.