Вдалося звільнити ще шістьох бійців із полону терористів

Переговірникам на чолі з колишнім військовим Володимиром Рубаном вдалося визволити з полону тероритистів у зоні АТО шістьох заручників

Про це повідомили сьогодні у Дніпропетровській облдержадміністрації представники переговірної місії та добровольчого батальйону «Айдар», передає Еспресо.TV з посиланням на Радіо Свобода.

Як сказав представник батальйону «Айдар» Володимир «Стріла», одного з шістьох полонених вдалося звільнити в обмін на гарантію, що він не буде давати свідчень проти озброєних сепаратистів угруповання «ДНР», яких бачив під час полону.

За словами «Стріли», усі звільнені полонені – у задовільному стані, однак щодо них застосовувався фізичний тиск. Як він повідомив, троє зі звільнених полонених – представники батальйону «Темур» – перебували в одному місці, решту утримували різні угруповання сепаратистів.

Керівник переговірної групи Рубан повідомив, що переговірники планували звільнити більше полонених українців, однак бої, що тривають у зоні АТО, завадили цим планам.

За його словами, тепер переговорна група відвідає Горлівку, щоб обговорити умови визволення захопленого сепаратистами громадянина Швеції. Також у Донецьку переговірники будуть намагатися звільнити близько 40 українських солдатів, які утримуються різними угрупованнями сепаратистів.

Рубан також закликав сторони «змінити обличчя війни».

«До солдатів, які загинули на полі бою, повинно бути особливе ставлення. На жаль, через перестрілки та бої луганська сторона не змогла забезпечити таку ж евакуацію чотирьох бійців, загиблих із української сторони», – наголосив він.

Станом на 23 липня 2014 року були звільнені з полону сепаратистів Добилєв Олександр, Лещинін Ігор, Пардавян Артур, Патунь Тарас, Ткаченко Сергій, Головченко Анатолій.