Відступаючи під натиском сил АТО, терористи намагаються провести перегрупування

До ранку в Донецьку бойовики почали масово залишати позиції на околицях і стягуватися до центру міста

Про це повідомив на своїй сторінці у "Фейсбуці"  керівник Центру воєнно-політичних досліджень, член групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, пише Еспресо.TV.

Також він повідомив, що бойовики намагаються організувати оборону з основними опорними пунктами в таких містах як Луганськ, Авдіївка, Донецьк, Горлівка

Бойовики, які втекли із звільнених силами АТО н.п.Попасная та Рубіжне, концентруються в Алчевську. Також помічена концентрація груп терористів і бронетехніки в районах н.п. Авдіївка, Перевальськ, Дмитрівка, Іловайськ. Групи терористів, раніше втекли зі Слов'янська і Краматорська, зараз скупчуються в місто Торез і Сніжне.

 Тимчук додав, що вночі терористами були неодноразово обстріляні позиції сил АТО в районі н.п.Авдеевка (з мінометів і стрілецької зброї) і Донецького аеропорту (міномети і БМ-21 «Град»). Силовики відкривали у відповідь вогонь. 

Також залишається складною ситуація на кордоні. Постійно здійснюються спроби бойовиків взяти під контроль прикордонні пункти пропуску «Успенка», «Маринівка», «Дякове». Українські силовики успішно відбивають всі атаки, проте знаходяться в дуже складній ситуації. 

З території Росії двічі вчинені обстріли позицій сил АТО в прикордонних районах. Обидва рази обстріл вівся з РСЗВ БМ-21 «Град».