Збитий „Боїнг” мало вплинув на громадську думку у США

Громадяни США схильні думати, що Росія відповідальна за катастрофу малазійського „Боїнга”, але від цього більше прихильників санкцій проти Росії не стало

Останнє опитування YouGov показує, що мало хто з американців вірить в російську версію про те, що РФ не має ніякого відношення до збитого літака. Тільки 14% респондентів вважає, що уряд Росії чи російські військові не причетні до події, тоді як 46% впевнені в зворотному, інформує „Ділова столиця”.

На питання, що уряд США повинен зробити, якщо росіяни чи проросійські сепаратисти винні в загибелі Боїнга, найпопулярніший відповідь (42%) - потрібно накласти додаткові економічні санкції на Росію.

33% вважають, що США повинні дипломатично сприяти розв'язанню кризи між Росією і Україною. Тільки 15% підтримують мінімальне військове втручання - озброєння українських військових для боротьби з повстанцями. Авіаудари проти повстанців підтримують 10% американців. І тільки 5% опитаних вважають, що американські солдати повинні бути спрямовані в Україну.

Примітно, що в порівнянні з березнем цього року, особливо число прихильників економічних санкцій не виросло (40% у березні проти 42% зараз). Зате різко знизилося число прихильників дипломатичних переговорів - з 44% до 33%.