Фігуранти "болотної справи" отримали по 4,5 років позбавлення волі

Московський міський суд виніс вирок опозиціонерам Леоніду Развозжаеву і Сергію Удальцову у "болотній справі"

Зокрема, вони отримали 4,5 років позбавлення волі кожному за організацію масових заворушень на Болотній площі 6 травня 2012 року в Москві, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс".

Зараз Удальцов перебуває під домашнім арештом, Развозжаев утримується в СІЗО. Запобіжний захід було продовжено підсудним до 10 вересня.

Удальцов та Развозжаев звинувачуються в організації масових заворушень, що супроводжувалися насильством, погромами, підпалами, знищенням майна, і підготовці до організації таких заворушень.

За даними слідства, обвинувачені спільно з Костянтином Лебедєвим і громадянином Грузії Гіві Таргамадзе організували 6 травня 2012 року масові заворушення на Болотній площі в Москві. Після цього, протягом 2012 року, вони планували подальші акції з організації масових заворушень на території РФ.

Раніше за інкримінованими Удальцову і Развозжаеву статтями на 2,5 роки колонії загального режиму був засуджений активіст "Лівого фронту" Костянтин Лебедєв, який відбуває покарання в СІЗО "Лефортово".

Лебедєв повністю визнав свою провину, його справа була розглянута в особливому порядку. 24 квітня Лефортовський суд Москви задовольнив клопотання Лебедєва про умовно-дострокове звільнення, 6 травня він залишив СІЗО.