Комуністи збираються знову балотуватися до парламенту

Компартія України планує брати участь у дострокових парламентських виборах, які можуть пройти цієї осені

Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко в інтерв’ю російському виданню «РІА Новини», передає Еспресо.TV.

«Так, обов'язково", - сказав Симоненко. При цьому, відповідаючи на питання, чи доведеться у зв’язку з забороною КПУ перереєструвати партію або частково змінювати назву, він зауважив: "Давайте спочатку дочекаємося цієї заборони, в будь-якому випадку, ми зберемося, приймемо рішення, щоб діяти адекватно".

Симоненко також заявив, що комуністи України оскаржуватимуть рішення Верховної Ради про розпуск фракції спочатку в українських судах, а потім у Європейському суді з прав людини в Страсбурзі.

"Ми скористаємося можливостями українських судів. Йдеться про одну характерну речі для права - закон зворотної сили не має. І якщо приймаються якісь зміни в закон, то це має стосуватися майбутніх парламентів і майбутніх фракцій. Вони ж намагаються, внісши зміни до чинного закон, перекласти це на нинішню ситуацію і на нашу фракцію. Тому ми будемо відстоювати все те, що має відношення до наших прав в українських судах, але, безумовно, якщо ми не зможемо їх тут відстояти, то будемо звертатися в той же Європейський суд з прав людини ", - сказав лідер комуністів.

Нагадаємо, сьогодні спікер Верховної Ради Олександр Турчинов оголосив про розпуск фракції КПУ у парламенті.