Саакашвілі: Відмова Грузії підтримати Україну - це ганьба і приниження

Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі засудив позицію чинного грузинського уряду з Іраклієм Гарібашвілі на чолі щодо України

Про це екс-президент Грузії написав на своїй сторінці у "Фейсбуці", коментуючи позицію грузинського уряду щодо України.

"Заява прем'єр-міністра Іраклія Гарібашвілі, в якій він відмовився підтримати Україну через бажання поліпшити відносини з Росією, радикально змінює стратегічну орієнтацію країни. Грузія протягом багатьох років фактично на самоті боролася проти імперіалістичних амбіцій Росії. І зараз, у ту мить, коли весь світ підтримує боротьбу за свободу наших братів і сестер в Україні, уряд Грузії відвертається від України. Це приниження самих себе в пошуку поблажливості Путіна і велика помилка і ганьба перед нашим братським народом", - зазначив Саакашвілі.

Він підкреслив, що це особливо ганебно, "зважаючи на те, що в нашій історії був час, коли тільки Україна підтримувала нас".

"Саме українці поклали голови заради нас в Абхазії, президент України стояв з нами на проспекті Руставелі в серпні 2008 року і в усі вирішальні моменти. Але я впевнений, що наші українські брати знають, що можуть сподіватися на нашу солідарність, вони вірять у волелюбність нашого народу, навіть тоді, коли уряд, яким насправді керує найбільший приватний акціонер Газпрому Іванішвілі, воліє піддатися чарам правління ФСБ", - додав колишній президент Грузії. 

"Недалекоглядність, невдячність і зрада не можуть бути мудрою політикою. Поведінка "наша хата скраю ..." прямо суперечить національним інтересам Грузії. Слава Україні!", - підсумував Саакашвілі.