На Донбасі партизани знищили більше 20 терористів, - радник Авакова

Загони народного опору, що діють в Донецькій і Луганській областях, вже знищили більше 20 бойовиків

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, передає Еспресо.TV, з посиланням на Укрінформ. 

"Невідомі патріоти, які об'єдналися в загони, щоб чинити опір ворогу безпосередньо в тилу, в останні дні знищили понад 20 терористів" - сказав Шкіряк. Він зазначив, що партизанський рух, який поширюється на сході України, стає все ефективніше, і цей факт нервує бойовиків. 

Зокрема, за його словами, терористична організація "ЛНР" вже оголосила винагороду за голови місцевих партизанів, сума якої щодня зростає на 5 тис. євро.

"Зараз бойовики переважно пересуваються групами, оскільки, коли вони з'являються на вулицях поодинці, то можуть потрапити під приціл партизан" - заявив радник Авакова.

На питання про озброєння партизанських загонів Шкіряк відповів, що після знищення терористів патріоти забирають їх зброю.

"Ми знаємо, що в тимчасово зайнятих терористами містах працюють і місцеві снайпери, які також відстрілюють покидьків" - додав радник міністра.

Він висловив думку, що поява в двох східних областях партизанських загонів викликано, зокрема, тим, що люди побачили "ганебну суть сепаратизму, рашизм і російського тероризму» і дали цьому свою оцінку.