На "Новій хвилі" лідирують виконавці з Грузії та України

У латвійському місті Юрмала завершився перший конкурсний день 13-го Міжнародного конкурсу молодих виконавців популярної музики "Нова хвиля-2014"

За його результатами лідером в категорії "Світовий хіт" з 79 балами стала Нуца Бузаладзе з Грузії. Друге місце дісталося українцям Вікторії Петрик і В'ячеславу Рыбикову, а також Алішеру Карімову з Казахстану. На третьому місці конкурсант з Росії Нодар Ревия, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Конкурс "Нова хвиля-2014" триватиме до 27 липня. У ньому беруть участь 16 молодих співаків з 13 країн: Вірменії, Німеччини, Грузії, Ізраїлю, Італії, Казахстану, Киргизії, Латвії, Литви, Молдови, Росії, США та України. Крім Нодара Ревия Росію на "Новій хвилі" в цьому році представляють Юлія Плаксіна і "О Gенри".

"Нова хвиля" почалася з санкцій проти Латвії запрошених на фестиваль російських артистів - МЗС країни заборонила в'їжджати в Латвію Йосипу Кобзону, Олегу Газманову і Валерії. Однак співзасновник і голова журі "Нової хвилі" Ігор Крутой наполягає, що конкурс повинен залишитися в Юрмалі.

Нагадаємо, що український співак Іван Дорн на "Новій хвилі" епатував російську публіку українською піснею з тризубом на грудях. Після чого російський депутат запропонував заборонити виступи артиста в Росії.