Порошенко: Розпад коаліції не повинен паралізувати роботу Ради

Президент України Петро Порошенко заявляє, що розпад коаліції не повинен паралізувати роботу Верховної Ради

Про це йдеться в заяві глави держави, передає Еспресо.TV.

Зокрема, на його думку, вихід двох фракцій зі складу коаліції свідчить, що частина народних депутатів «не вчепилася мертвою хваткою за свої крісла, а відчуває настрої виборців і ними керується».

«Всі опитування громадської думки, як і безпосереднє спілкування з людьми, показують, що суспільство хоче повного перезавантаження влади. Однак, вихід народних депутатів з коаліції, я впевнений, не має паралізувати роботу парламенту. Верховна Рада зобов’язана й надалі вирішувати питання державної ваги: закон про зміни до державного бюджету, прийняття якого потрібно для фінансування нашої армії, яка сьогодні героїчно захищає нашу державу, а також документи, від яких залежить співпраця з міжнародними фінансовими інституціями», - йдеться в заяві.

У зв’язку з цим, Порошенко закликав всіх народних депутатів до відповідальної роботи в парламенті.

Нагадаємо, сьогодні фракції "Удар" і "Свобода", а також ще 15 позафракційних нардепів оголосили про вихід з парламентської коаліції.

Також про вихід з коаліції заявила група з 15 міжфракційних депутатів, група "Економічний розвиток" та 9 депутатів від ВО "Батьківщина".

Якщо протягом 30 днів у парламенті не буде створена нова коаліція, Президент України Петро Порошенко може видати указ про розпуск Верховної Ради і призначення позачергових парламентських виборів.