Радник Авакова показав журналістам братську могилу замучених терористами мешканців Слов'янська

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко запросив представників ЗМІ, щоб розповісти про злочини терористів проти мирних мешканців Донбасу

Про це він повідомив на своїй сторінці у "Фейсбук", передає Еспресо.TV

"На фото братська могила жертв Слов'янського тероризму, яка сьогодні за постановою слідчого буде ексгумовано для визначення останків жертв, проведення кримінального розслідування і для того, щоб в майбутньому родичі їх могли поховати. 

Там поховані, як невинно закатовані жителі Слов'янська та інших міст України, що опинилися на нещастя в цьому страшному, на той момент місці на карті світу  у той страшний час, так і трупи терористів імена, національність і громадянство яких ще належить з'ясовувати слідству. 

Можливо ми знайдемо там і тіла зниклих безвісті під час боїв за Слов'янськ міліціонерів, солдатів і офіцерів Нац гвардії і ВСУ. 

Ми вже точно знаємо, що саме в цій братській могилі, розташованій в самому центрі Слов'янська, поруч з дитячою лікарнею по вул. Урицького, 12, де поруч з трупами терористів за злою волею долі лежать тіла чотирьох закатованих прихожан протестантської церкви Преображення Господнього. 

Це двоє синів Головного пастора - Альберт і Рувим Павенков. Їм було 24 і 30 років відповідно. Обидва були одружені, але так і не встигли продовжити свій рід. Їм би ще жити і жити! 

На іншій фотографії двоє прихожан протестанти - Віктор Бродарський та Володимир Величко. Їм було 40 і 41 рік. А в сім'ї Братарскіх троє дітей залишиться без батька.У сім'ї Величко тепер 8 дітей будуть на половину сиротами. 

Братська могила усипана вінками і живими квітами, які кілька днів тому принесли сюди парафіяни протестанти та просто небайдужі жителі Слов'янська. 

За іронією долі братська могила знаходиться в п'яти кроках від Стелли загиблим учасникам громадянської війни. 

Мабуть хтось з терористів, швидше за все сам Гіркін - Стрєлков захоплювався, як ми знаємо, військовою реконструкцією, вирішив, що це буде знакове місце з натяком на те, що поруч із пам'ятником жертвам громадянської війни 17-20 х років буде коли-небудь пам'ятник жертвам війни за незалежність Новоросії. 

Але він жорстоко помилився! Там буде пам'ятник невинно закатованим жертвам путінського тероризму! Пам'ятник тієї ненависті, яку ціле десятиліття насаджували і розпалювали російські і не тільки телеканали і газети. 

Вже передбачаю спекуляції російських ЗМІ, що  підтримують терористів - мовляв це могила жертв Київської хунти - там, мовляв, поховані і трупи бойовиків, убитих у сутичках з українською армією, міліцією і Нацгвардією. Та вони там є в цій братській могилі! Але ці бойовики - терористи, що прийшли на нашу землю з Росії чи взяли в руки зброю жителі Донбасу, обдурені пропагандою - самі жертви путінського тероризму! 

Чи не послухай вони Путіна, чи не візьми вони в руки зброю, не прийди вони на нашу землю - живі були б і вони та їхні нещасні жертви!", - написав Геращенко.