Росія хоче порушити ще одну справу проти "заочно" заарештованого Коломойського

Слідчий комітет Росії має намір порушити ще одну кримінальну справу стосовно губернатора Дніпропетровщини Ігоря Коломойського.

Про це заявив начальник управління з розслідування злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни Слідкому РФ Олександр Дриманов в інтерв'ю "Комерсанту", передає Еспресо.TV.

 «Добровольчі батальйони типу "Дніпро", які утримує Коломойський, по суті, є незаконними збройними формуваннями. Їх учасники об'єднані з метою проведення каральної операції... Якщо наші попередні висновки підтвердяться, буде порушено кримінальну справу за відповідними ст. 208 або ст. 209 (бандитизм) КК РФ, в рамках якого ми дамо процесуальну оцінку як діям організаторів цих формувань, тих, хто їх фінансує, віддає їм злочинні накази, так і їх виконавців», - сказав Дриманов.

Нагадаємо, 2 липня Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт губернатора Дніпропетровщини Ігоря Коломойського.

Раніше Слідчий комітет РФ виніс стосовно Коломойського і глави МВС Арсена Авакова постанови про притягнення їх в якості обвинувачених в організації вбивств, застосування заборонених засобів і методів ведення війни, перешкоджання професійній діяльності журналістів, викрадення людей тощо.