Слідчий комітет Росії: Савченко наводила мінометний вогонь на журналістів по телефону

В Слідчому комітеті Російської федерації стверджують, знайшли підтвердження провини української льотчиці Надії Савченко в пособництві у вбивстві російських журналістів, вивчивши дзвінки, зроблені з її телефону

Про це повідомив начальник управління з розслідування злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни  Слідчого комітету Росії Олександр Дриманов в інтерв’ю газеті «КоммерсантЪ», передає Еспресо.TV.

"За нашою версією, Савченко навела вогонь мінометів на журналістів і біженців, які перебували поряд, по телефону. Її провина підтверджується, зокрема, деталізацією дзвінків, зроблених з її мобільного телефону, він був вилучений під час її затримання вже в Росії", - сказав Дриманов.

Крім того, за його даними, у Савченко знайшли карту місцевості, розбиту на квадрати, по яких і наносився артилерійсько-мінометний вогонь.

Дриманов також наголосив, що насильно українку в Росію ніхто не вивозив. «Співробітники поліції затримали Савченко, коли вона з одним чоловіком їхала на таксі по Воронезькій області. Її попутник, як ми з'ясували, ніякого відношення до подій на південному сході України не мав. А ось мета візиту Савченко в нашу країну, яка перетнула кордон як біженка, ще вимагає прояснення», - сказав представник СК.

Нагадаємо, суд по справі арешту Надії Савченко у Воронежі відбудеться 25 липня об 11.00. Адвокати наполягатимуть на зміні запобіжного заходу з арешту на іншу, не пов'язану з утриманням під вартою.