Терористи планували 1 вересня підірвати школу у Слов’янську, - РНБО

Терористи планували влаштувати терористичний акт в одній із шкіл Слов’янська 1 вересня

Як повідомляє  Еспресо.TV, про це сьогодні на брифінгу заявив речник інфомаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Він розповів, що на відео з оперативної зйомки СБУ видно приміщення та подвір’я філії школи № 4 у районі Черевковки Слов’янська. Безпосередньо у початкових класах терористи облаштували лабораторію для виготовлення саморобних вибухових пристроїв. У приміщенні знайдено багато обрізків дротів, вимикачів, детонаторів.

«Можна побачити порох і посудину з вибуховою речовиною.

Тільки у цьому приміщенні було знайдено 4 закладені вибухові пристрої та 0,5 кг пластиду, які пристосовано для дистанційного підриву. Подібними вибуховими пристроями були заміновані й інші навчальні заклади Слов’янська», -  поінформував речник РНБО.

Також, за його даними, на території школи бойовики облаштували опорний пункт та вогневі точки, викопали бліндаж.

Крім того, у сусідній школі №16 терористи розмістили установку «Град», а в Слов’янському авіаційному коледжі було знайдено прихований склад – 22 ящиками боєприпасів калібром 30 мм.

«На даний момент проводиться розслідування. Опрацьовується версія, що 1-2 вересня, коли діти прийдуть в школу, найманці планували здійснити теракт», - сказав Лисенко.