Вимушених переселенців підтримуватиме держава

Зусилля Міністерства соціальної політики будуть направлені на забезпечення базових потреб біженців

Міністерство соціальної політики та Кабінету міністрів України розглянуло питання забезпечення вимушених переселенців, повідомляє Радіо Свобода.

За словами заступника міністра соціальної політики Валерій Ярошенко, питання адаптації та комфорту проживання вимушених переселенців активно вирішується. Він наголошує на тому, що в теперішніх умовах біженці потребують особливої уваги, захисту та підтримки від держави.

Міністерство соцполітики обговорюють шляхи забезпечення сталої інтеграції осіб, що були переміщені в межах країни та планують вирішити питання виплати пенсій та соціальної допомоги, збереження робочих місць за працівниками, які переміщуються з районів проведення бойових дій, або залишаються в таких районах і не мають змоги працювати на тій території у зв’язку з небезпекою.

Для підвищення ефективності заходів уряд залучив технічну місію Міжнародної організації праці, яка, спираючись на досвід ООН, максимально сприятиме вирішенню проблеми працевлаштування українців, та внутрішньо переміщених осіб зокрема.

За даними Агентства ООН у справах біженців, станом на 18 липня 2014 року кількість людей, переміщених зі Сходу України складає 80,3 тис.

Нагадаємо, для переселенців діятимуть експрес-курси з української мови. Таким чином, Всеукраїнський комітет захисту української мови сприяє швидкій адаптації біженців у новому мовному середовищі.