Яценюк пояснив причини своєї відставки

Він наголосив, що не мав іншого вибору, адже ні за яких обставин не хоче брати до коаліції комуністів і регіоналів

Про це він написав на своїй сторінці у "Фейсбук", передає Еспресо.TV

"Те, що сьогодні не проголосовані закони і немає чим платити солдату, міліціонеру, лікарю, вчителю, немає за що купити рушницю, немає чим заправити БТР, те, що сьогодні не прийнято рішення, щоб заповнити українські газосховища, щоб дати можливість перезимувати, щоб на кінець-то звільнитися від російської газової залежності, – це є неприпустимо", – зазначив Арсеній Яценюк.

Він визнає, що більшість людей хоче дострокових парламентських виборів:

"І ми хочемо дострокових парламентських виборів. Це правда", - сказаві він.

"В цій ситуації які є варіанти в Уряду? Так як у нас є парламентсько-президентська республіка, є перший варіант. Розпалася одна коаліція – Прем’єр-міністр розпочинає процедуру формування нової коаліції. Що це означає? Це означає, що Прем’єр-міністр повинен взяти в коаліцію комуністів і "Регіонів". Я це не зроблю ні при яких обставинах", – наголосив він.

Згідно з другим варіантом, на думку Яценюка, якщо немає нової коаліції, а чинна коаліція в парламентсько-президентській республіці розпалася, Уряд і Прем’єр-міністр зобов’язані подати у відставку.

"Я заявляю про відставку у зв’язку з розпадом коаліції і блокуванням урядових ініціатив", – резюмує прем’єр. "За що мені найбільше боляче? За те, що зараз аплодисменти в Державній думі Російської Федерації. От хто зараз виграв. От хто сьогодні святкує. І от хто сьогодні буде банкувати", – додає він.

Нагадаємо, як повідомляло Еспресо.TV, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк подав у відставку у зв'язку з розвалом коаліції. Пізніше Президент України Петро Порошенко звернувся із відкритим листом до голови Верховної Ради Олександра Турчинова з вимогою винести на п'ятничне голосування питання вотуму довіри Кабінету Міністрів.