До вмовлянь Яценюка не йти у відставку долучився Кучма

Заява Арсенія Яценюка про відставку з поста прем'єр-міністра України викликає глибоке занепокоєння, оскільки така подія може мати непередбачувані наслідки для держави і всього українського суспільства

Про це заявив колишній президент України Леонід Кучма, передає «Інтерфакс-Україна»

«Для мене заява про відставку стала справжнім шоком і викликає глибоку стурбованість. Адже в надзвичайно складний для держави час посаду глави уряду залишає досвідчений економіст і менеджер, відповідальний політик. Під його керівництвом уряд чи не вперше за останні роки не пливло на популістській хвилі, а вживало прагматичні, непопулярні заходи для виправлення катастрофічної ситуації, в якій знаходиться зараз Україна», - сказав Кучма. 

Також другий президент зазначив, що є очевидним, той факт, що заява прем'єр-міністра про відставку була обумовлена провалом останніх урядових ініціатив у Верховній Раді і розпадом парламентської коаліції. «Все це може викликати чергову хвилю політичної кризи і мати непередбачувані наслідки для держави і всього українського суспільства», - вважає Кучма. 

Разом з тим, він підкреслив, що ніхто не ставить під сумнів необхідність дострокових парламентських виборів. Однак народні депутати, особливо ті, які входили до коаліції, не повинні забувати про складні економічні й соціальні проблеми, що стоять перед урядом, парламентом і суспільством в цілому.  «Тому доцільно, щоб нинішній Кабінет міністрів, який продемонстрував здатність в надзвичайних умовах приймати реальні антикризові заходи, продовжив свою діяльність до парламентських виборів і мав підтримку з боку Верховної Ради. Від відповідальних погоджених дій усіх гілок влади, від консолідації суспільства сьогодні залежить доля України», - підкреслив Кучма.

Нагадаємо, 24 липня прем'єр Арсеній Яценюк подав у відставку у зв'язку з розпадом коаліції у Верховній Раді, а також у зв'язку з відмовою парламенту підтримати ініціативи Кабміну щодо секвестру держбюджету-2014 і реформи НАК "Нафтогаз України".

Сьогодні Верховна Рада мала розглянути питання відставки уряду, але відклала його на наступний пленарний тиждень. В той же час представник Президента в Кабінеті міністрів Олександр Данилюк сьогодні заявив, що Президент України Петро Порошенко розраховує, що Арсеній Яценюк залишиться прем'єр-міністром мінімум до перевиборів Верховної Ради

Читайте також: Чи зробить Порошенко своїм головним ворогом Яценюка