Глава МВФ закликала Порошенка і Яценюка дотримуватись умов кредитування

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард закликала Президента України Петра Порошенка і прем'єр-міністра Арсенія Яценюка дотримуватися умов програми кредитування країни

Про це повідомляє прес-служба МВФ, передає Еспресо.TV

Лагард говорила з Порошенком, а потім з Яценюком по телефону.

"Дискусія була зосереджена на тому, які наслідки матимуть недавні політичні події на Україні для економічної політики, особливо для можливості влади реалізувати програму за угодою stand by", - йдеться в повідомленні МВФ.

"Керуючий директор закликала до твердої реалізації програми реформ, що проводяться владою, включаючи політичний пакет, щодо якого нещодавно було досягнуто домовленості з представниками фонду", - відзначили в МВФ.

Нагадаємо, регіонали Кінах, Журавський, Сухий, Хомутиннік, Яценко вийшли зі складу фракції ПР та увійшли до коаліції, яка припинила існування вчора.

Нагадаємо, вчора, 24 липня, голова ВР Турчинов оголосив про припинення роботи коаліції. Після цього прем'єр-міністр України А.Яценюк у Верховній Раді України заявив про свою відставку у зв'язку із розпадом коаліції. Турчинов закликав "УДАР" та "Свободу" негайно внести кандидатуру технічного прем’єра.