Міністр оборони Японії спробує вмовити свого французького колегу не продавати Росії "Містралі"

Міністр оборони Японії Іцунорі Онодера постарається донести до свого французького колеги Жан-Іва Ле Дріана, що продаж Росії французьких вертольотоносців типу "Містраль" не є доцільним, враховуючи сучасну міжнародну обстановку, під час візиту міністра оборони Франції в Токіо

Ця позиція японського оборонного відомства може також відбитися на переговорах Японії з Росією з територіального питання, але Токіо буде змушений піти на цей крок для підтримки союзницьких відносин з США, пише "РИА-Новости"

На початку цього тижня США виступили проти продажу Росії французьких вертольотоносців типу "Містраль". У червні стурбованість щодо угоди висловив президент США Барак Обама, а на початку липня заступник радника президента з нацбезпеки Бен Родс повторив, що США проти того, щоб Франція продавала Росії "Містралі". На думку Родса, це невідповідний час для здійснення подібних угод. У понеділок цю угоду "немислимою" назвав прем'єр Великобританії Девід Кемерон. 

Контракт вартістю 1,2 мільярда євро на будівництво двох французьких вертольотоносців "Містраль" для ВМФ Росії було підписано в червні 2011 року. Перший корабель - "Владивосток" - має надійти на озброєння російського флоту в 2014 році, другий - "Севастополь" - в 2015 році.