Місія ОБСЄ повинна бути на тій ділянці кордону, де стріляють росіяни, - РНБО

Якби Росія дозволила місії ОБСЄ розміститися саме на тих ділянках, де відбувається обстріл, то ситуація одразу б змінилася на краще

Про це під час брифінгу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

«Якщо дійсно є бажання моніторити ситуацію на кордоні, то їм (представникам ОБСЄ. - Ред.) треба знаходитися саме на тих ділянках, де ведуться постійні обстріли: це «Ізварине», «Червонопартизанськ», «Довжанський», а також біля міст Тарани і Червона Зоря», - зазначив радбезівець.

На його переконання, якби місія ОБСЄ розмістилася саме в цих районах, то інтенсивність деструктивної діяльності росіян одразу впала б у рази. «Якщо б вони тут опинилися, активність російської сторони одразу б впала у рази, але росіяни їм не запропонували цей напрямок, на жаль», - додав Лисенко.

Речник наголосив, що протяжність державного кордону між Україною і РФ 2000 км, а міжнародні спостерігачі отримали доступ лише до кількох сотень кілометрів кордону. "Вони не зможуть моніторити всю ситуацію", - вважає спікер РНБО.