На карибській території Нідерландів за запитом США заарештований екс-глава розвідки Венесуели

Поліція карибського острова Аруба, що входить до складу Нідерландів, заарештувала колишнього главу військової розвідки Венесуели Уго Карвахаля, який підозрюється в причетності до незаконного обігу наркотиків

Карвахаль був затриманий в ніч на четвер за запитом влади США. Затриманий дипломат входить в "чорний список" американського мінфіну, який розглядає венесуельського військового як одного з іноземних наркобаронів, повідомляє Росбалт.

Сполучені Штати вимагають видачі Карвахаля і, за заявою, представників Аруби, повинні протягом 60 днів подати офіційний запит про його екстрадицію.

Карвахаль, один з найближчих соратників колишнього президента Венесуели Уго Чавеса, був призначений консулом Венесуели на Арубі. Як стверджує венесуельський уряд, він володіє дипломатичною недоторканністю, повідомляє радіо "Свобода". Влада Аруби, однак, заявляє, що затримання було законним, оскільки Карвахаль досі не отримав дипломатичну акредитацію - уряд Нідерландів ще не підтвердив свою згоду з цим призначенням.

Міністерство закордонних справ Венесуели закликало Нідерланди сприяти негайному звільненню Карвахаля.