НКРЗІ оприлюднила проект умов тендера по 3G

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, оприлюднила проект умов тендера на отримання ліцензій на зв'язок стандарту UMTS (3G)

Згідно з проектом, на конкурс буде виставлено ширина смуги радіочастот 30 МГц в кожному регіоні України, а ліцензії будуть видаватися терміном на 15 років, передає Еспресо.TV

Переможець тендеру повинен буде забезпечити розгортання мережі у всіх населених пунктах з населенням більше 10 тис. жителів, мережа повинна буде охопити не менше 95% всіх районних центрів та міст обласного підпорядкування. 

Комісія планує провести тендер шляхом торгів "з голосу" переможцем буде визнано учасника, який запропонував найбільшу ціну. При наявності тільки одного учасника рішенням тендерної комісії він буде визнаний переможцем тендера. 

У комісії уточнили, що переможцем тендера не може бути  учасник, визнаний переможцем інших тендерів на отримання ліцензії на користування РЧР у діапазоні 2 ГГц. 

При цьому в проекті поки не вписані вартість ліцензії, вартість і термін проведення конверсії РЧР, а також термін проведення самого конкурсу на отримання ліцензій. 

Даний проект умов був розроблений спеціально створеною робочою групою, тепер він повинен затверджуватися на засіданні НКРЗІ. 

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів та іншим причетним органам влади до 15 серпня забезпечити проведення конверсії радіочастотного ресурсу, необхідної для запуску зв'язку стандарту UMTS (3G).