Перевибори до Верховної Ради можуть перенести, якщо депутати проголосують за потрібні закони

Політолог Сергій Таран вважає, що Президент України може не підписати указ про перевибори до Парламенту, якщо депутати проголосують за потрібні закони

Таку думку він висловив у ефірі Еспресо.TV

"Але в контексті теми Яценюка, важливо, щоб політичні сили продемонстрували єдність в стратегічних питаннях. Президент також має дати шанс парламентарям, прийти і сказати: "В нас є важливі законопроекти, якщо ми разом це проголосуємо, потім можемо чесно йти на вибори". Якщо так буде, то уряд може не піде у відставку", - припустив політолог. 

І додав, що Глава держави може і не підписати указ проперевибори, якщо депутати продемонструють єдність у голосуванні за життєво важливі законопроекти. 

"Президент може і не підписувати указ про вибори. Я поки що не підписую, але давайте ухвалимо такі-то, такі-то законопроекти. Можливо тоді вибори відбудуться не 26 жовтня, а трошки пізніше, але ми ухвалимо важливі закони. Це також буде важливий меседж суспільству, що ті політичні сили, які були з Майданом, готові працювати разом коли йдеться про безпеку країни і про реформи", -зазначив Таран.