Росія забороняє всю молочну продукцію з України

Починаючи з 28 липня, Росія забороняє ввозити на територію країни українське молоко та молочну продукцію

Про це заявили у прес-службі Россільгоспнагляду,  передає Еспресо.TV.

«Россільгоспнагляд прийняв рішення з 28 липня 2014 ввести обмеження на поставки українського молока та молочної продукції на територію Росії, про що в ході телефонних переговорів повідомив ветеринарну службу України», - йдеться у повідомленні.

Як пояснили в Россільгоспнагляді, заборона вводиться у зв'язку «з неодноразовими виявлених в молоці та молочної продукції, що надходить до Росії з України, залишків заборонених і шкідливих речовин, включаючи залишкові кількості антибіотиків тетрациклінової групи, солі важких металів, мікроорганізми, у тому числі патогенні».

За даними відомства, всього для поставок на російський ринок було атестовано 27 українських молокопереробних підприємств. З 2009 року «у зв'язку з систематичними порушеннями» були введені обмеження на 10 з них.

«Якщо минулому році Россільгоспнаглядом затримано 37 товарних партій недоброякісної та небезпечної української молочної продукції, то в першому півріччі поточного року - вже 196», - додали у відомстві.

У Россільгоспнагляді заявили, що про кожний випадок виявлення недоброякісної та небезпечної продукції повідомляв ветеринарній службі України з проханням провести службове розслідування, представити його результати і прийняти конкретні заходи щодо усунення причин порушень. «Такі матеріали Россільгоспнагляду представлені не були. Положення ускладнюється і відсутністю з українського боку прикордонного ветеринарного контролю», - заявляють у російському відомстві.

Нагадаємо, міністерство аграрної політики та продовольства України готує санкції проти Росії.

Раніше Державна інспекція ветеринарної медицини України заборонила ввезення свинини з Росії.