США можуть розірвати партнерські відносини з Росією - посол

Якщо Росія й надалі підтримуватиме терористів та не робитиме реальних кроків до вирішення збройного конфлікту на Сході України, то США можуть розглянути питання про розірвання будь-яких партнерських відносин із Кремлем

Про це під час брифінгу заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, повідомляє Еспресо.TV.

"Ми готові збільшити "ціну" для Москви. Ми серйозно думаємо не бути партнерами, якщо ескалація конфлікту буде продовжуватися. Ми стежимо також і за тим, що відбувається в Брюсселі, ми стежимо, що там планують робити. Санкції не спрямовані на знищення економіки Росії, вони спрямовані на те, щоб Кремль звернув увагу і пішов на діалог з українським народом", – сказав Пайетт.

Посол зазначив, що президенту Росії Володимиру Путіну було б достатньо одного дзвінка, щоб припинити все, що відбувається і запобігти вбивства. Пайетт додав, що всі останки жертв збитого літака Boeing 777 "Малайзійських авіаліній" повинні бути доставлені додому.

"Щоб розслідувати катастрофу на місці, необхідна безпека. Однак поки ще та площа не гарантує безпеки. Терористи відхилили пропозиції розширити зону, де зможуть працювати експерти", – наголосив посол США.

Раніше Еспресо.TV повідомляло, що президент США Барак Обама домовився з прем'єром Нідерландів про нові санкції проти Росії.