У Криму можуть відродити радянський "Народний контроль"

У Криму хочуть відродити «Народний контроль», що існував у минулому столітті в СРСР

Про це заявила 25 липня лідер руху «Стоп ціна» Яніна Павленко на зустрічі з головою Всеросійської партії «Батьківщина» Олександром Журавльовим, додавши, що таким аналогом може стати очолюваний нею рух, передає Еспресо.TV з посиланням на Крим. Реалії

Як повідомляє «рупор» самопроголошеного уряду Криму сайт «Кримінформ», ініціатором руху «Стоп ціна» виступила партія «Родина». 

«Кримчани в цей непростий час не повинні переплачувати за найнеобхідніші продукти харчування. Ми повинні відродити рух «Народний контроль», який очолить «Родина», для контролю над цінами на полицях магазинів, ринків та аптек», - сказала Павленко. 

Вона підкреслила, що завдяки закону про основи громадського контролю, який нещодавно підписав Володимир Путін, у кримчан є механізми для законного народного контролю над цінами. 

«Наше завдання створити колектив на місцях, в кожному місті та селі, який ходив би і контролював ціни в магазинах. Ми створили групи в соціальних мережах і телефон гарячої лінії для координації. Про порушення ми будемо писати в прокуратуру, вішати наклейки «Стоп ціна» на магазини, які завищують ціни», - сказала Павленко. 

Раніше повідомлялося, що в включеному Судаку громадські організації збираються позначати магазини із завищеними цінами червоними наліпками.