У Львові через війну скасували ще один кінофестиваль

Фестиваль «КіноЛев» перенесли «до кінця війни»

Ще один фестиваль приєднався до низки скасованих через ситуацію в країні. Про це повідомляє zaxid.net.

Фестиваль «КіноЛев» мав відбутися з 22 по 24 серпня. «Вперше за останні роки не відбудеться «КіноЛев». Всі ми, всупереч нашим мріям, стаємо учасниками війни уяви. Свято кіно переноситься до кінця війни», - повідомив «Музей ідей» на своїй сторінці у Фейсбук.

Фото: i3grants.org

Натомість організатори пропонують у традиційні для «КіноЛева» дні подивитися фільми Чарлі Чапліна. «Ми мовчки дивитимемось на Великого Оптиміста Чарльза Спенсера Чапліна. Хто не на фронті, заходьте - помовчимо і повчимось», - йдеться у повідомленні.

Щорічний фестиваль незалежного ігрового, анімаційного та документального кіно «КіноЛев» проводять з 2006 року. Зазвичай у його програмі переглядали молоде українське кіно, ретроспективну програму режисера-патрона (у різні роки ним були Інгмар Бергман, Федеріко Фелліні, Франсуа Трюффо, Сергій Параджанов, Андрій Тарковський).

Фото з Фейсбук

Фестиваль займався озвучуванням світової класики українською мовою. До того ж, два роки поспіль для наймолодших глядачів тривала програма «КіноЛевчик».

Останнім часом програма фестивалю будувалася навколо однієї конкретної теми, досліджуючи її різних сторін. Однією з них була тема пропаганди. Тоді презентували фільм Чапліна «Великий диктор». Пізніше виявилося, що тема і кінострічка стали актуальними.

Фото з Фейсбук

Раніше Еспресо.TV повідомляло, що через війну вже було скасовано фестиваль «Етновир», «Львів на тарілці», «Підкамінь», «Славське Рок», «Franko.Missia».

Дещо змінили свій формат фестивалі Leopolis Grang Prix, LvivKlezFest та «Ніч у Львові». Фестиваль «Зашків – Земля Героїв» перенесли на День Незалежності.