У Львові презентують збірку віршів героя Небесної сотні Богдана Сольчаника

Сьогодні у дворику Музею Ідей відбудеться презентація збірки віршів Богдана Сольчаника «Кухні мого покоління»

Під час заходу декламуватимуть вірші загиблого на Майдані героя та слухатимуть гурт «Один в Каноє», повідомляє Gazeta.ua

Презентацію організовують друзі Сольчаника. «Після декількох місяців роботи над розшифруванням рукописів, малюванням ілюстрацій та обкладинки, технічною підготовкою до друку та інших паралельних процесів ми презентуємо дуже особливу для нас книгу – збірку віршів Богдана Сольчаника. Дуже запрошуємо на презентацію усіх, хто знав, любив, товаришував з Богданом», – повідомила подруга Богдана Сольчаника Ірина Швець.

Утім, можливості купити збірку в книгарнях України не буде: «Книгу продавати не будемо. Всі, хто захоче, зможуть отримати її на презентації в п'ятницю. Тираж – 1 тисяча примірників. Порозвозимо по бібліотеках, передамо в Старий Самбір, де народився Богдан», - зазначила Ірина.

Фото: pohlyad.com

Друзі Богдана Сольчаника в кінці травня оголосили про збір коштів на встановлення у читальному залі Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка електронної дошки, на якій можна буде переглянути публіцистичні та академічні праці Богдана, вірші, фото з ним, а також спогади про нього.

Кошти вже зібрали. Восени очікують на встановлення дошки.

Дослідник та соціолог Богдан Сольчаник трагічно загинув в Києві на Майдані 20 лютого.