У містах Дніпропетровщини оголошено жалобу за загиблими військовими

У Нікополі та Кривому Розі на Дніпропетровщині сьогодні оголошено жалобу за загиблими в АТО військовими. Такі рішення ухвалила місцева влада

У Кривому Розі, за повідомленням з тамтешньої міськради, 25 липня оголошено днем жалоби у зв'язку з проведенням церемонії прощання з трагічно загиблими в ніч на 14 червня в літаку Іл-76 військовослужбовцями з Кривого Рогу, загиблим у бою 23 липня полковником Олександром Радієвським, а також всіма загиблими військовослужбовцями-учасниками АТО, передає Еспресо.TV з посиланням на «Радіо Свобода».

За розпорядженням міського голови, цього дня на всіх будівлях влади, підприємств і організацій міста приспущено державний прапор України. Також обмежені розважальні заходи, спортивні змагання і змінені програми теле- і радіопередач.

Водночас, за даними з Нікопольської міської ради, у п’ятницю в Нікополі триває дводенна жалоба за загиблими в АТО солдатами. На площі біля міськради відбудеться церемонія прощання з загиблими військовослужбовцями-нікопольчанами.

Також у Дніпродзержинську в п’ятницю ховатимуть двох загиблих десантників, які перебували в літаку Іл-76. Прощання з Костянтином Авдєєвим і Сергієм Лісовим проведуть в музеї Дніпровського металургійного комбінату.

Нагадаємо, 14 червня під час заходу на посадку в аеропорту Луганська бойовики пострілом із зенітного ракетного комплексу збили військово-транспортний літак Збройних сил України Іл-76. На борту літака, окрім дев’яти членів екіпажу, перебували 40 військовослужбовців-десантників, переважно вихідців з Дніпропетровської області. Усі вони загинули. Ідентифікація тіл була завершена тільки цього тижня.

Прокуратура розпочала досудове розслідування за статтею «терористичний акт».