Україна готова виконати всі зобов’язання в рамках Програми МВФ stand-by – Президент України

Президент України Петро Порошенко запевнив Директора-розпорядника Міжнародного Валютного Фонду Крістін Лагард, що Україна готова виконати всі зобов’язання в рамках Програми МВФ stand-by

Про це повідомляє прес-служба Глави держави, інформує Еспресо.TV

"Незважаючи на складну ситуацію в країні, українська влада разом з місією МВФ розробили скорегований подальший план реформ для реалізації Програми з метою подальшого погодження на Раді директорів МВФ, яка відбудеться у другій половині серпня. Коментуючи заяву Арсенія Яценюка про відставку з посади Прем’єр-міністра, Петро Порошенко наголосив, що Конституція та законодавство дають чіткі відповіді для забезпечення стабільності в цій ситуації. Він відзначив, що протягом 10 днів питання про довіру Уряду має бути проголосоване Парламентом. Зараз всі члени Уряду продовжують виконувати свої функції", - сказано у повідомленні.

Глава держави повідомив про те, що він провів зустріч з Яценюком, Головою Верховної Ради Турчиновим та головами фракцій, за результатами якої було погоджено у відповідності до процедури провести голосування про довіру Уряду для того, щоб підтвердити стабільність команди для здійснення реформ.

Зі свого боку, Крістін Лагард наголосила: "Ваше слово та відданість значать для нас дуже багато".