В Мінфіні розповіли, скільки коштів необхідно на потреби АТО

За окремим рішення Кабміну, на потреби АТО із резервного фонду виділено 8,8 млрд грн

Про це повідомив заступник Міністра фінансів України Володимир Матвійчук на брифінгу, пише Еспресо.TV.

«Станом на 21 липня, із зазначеної суми  використано  2,3 млн грн., залишилося  5,9 млрд грн. Ці кошти не будуть вилучатися, вони залишаться у силових структурах  і будуть направлятися на ті потреби,  які було визначено, щоб  успішно провести АТО», - зазначив Матвійчук.

За його словами, у змінах до держбюджету,  які не були розглянуті у Верховній Раді,  уряд передбачив додаткове виділення коштів у розмірі  9,1 млдрд грн..

«Причому ці обсяги видаків утворені виходячи з проведення АТО в такому масштабі. Якщо це не дай боже будуть якійсь широкомасштабні бойові дії цю цифру треба подвоювати мінімум у два рази", - сказав Маьвійчук.

За його даними, із зазначеної суми 8  млрд грн планується направити на проведення АТО, 1,1 млрд грн – на підготовку до зимового періоду. "Якщо до зими не завершимо операцію, треба військових одягти, відновити відповідні резерви", - пояснив заступник міністра. Також ці кошти планується направити на забезпечення підвищених розмірів винагород військовим, які були запроваджені з 1 травня.